Közgyűlés

2023.12.20. 13:28

Napirenden lesz a debreceni településrendezési eszközök módosítása is a közgyűlésen

Haon.hu

Döntenek a képviselők a településrendezési eszközök módosításáról is a csütörtöki közgyűlésen a Déli Gazdasági Övezet (DGÖ) és a Debreceni Nemzetközi Repülőtér területét, valamint az attól keletre és délre található területrészt érintően.

A 47. számú főút – Ozmán utca – Szávay Gyula utca – Besenyő utca – 0536 hrsz.-ú út – tervezett szerkezeti jelentőségű főúthálózat (Szeged u. folytatása) – 0536 hrsz.-ú út – 4808. számú országos mellékút – 47. számú főút – közigazgatási határ – Tócó csatorna – főúthálózat eleme 0464 hrsz. – 106. számú vasútvonal – főúthálózat eleme – 30 méter szabályozási szélességű mellékút hálózat eleme – Szatke Ferenc utca által határolt területrészről van szó. A módosítás célja a DGÖ területén a közlekedési és közmű elhelyezés közterületigényének szabályozása; a Debreceni Nemzetközi Repülőtér üzemi feladatainak ellátását biztosító terület meghatározása, továbbá az új közlekedési területek kialakításával létrejövő telektömbökre új telekszerkezet, illetve ennek megfeleltethető beépítési szabályok rögzítése. 

Mindezek mellett a DGÖ fejlesztéséhez kapcsolódóan az újonnan kijelölt erdőterületek nagyságának jelentős (mintegy 20 hektár) növelése, melynek következtében nem csak ezen terület, hanem a város egészének biológiai aktivitásértéke növekszik a jelenlegihez képest, hozzájárulva ezzel az érintett területek kedvezőbb, hosszú távon fenn- és értéken tartható zöldterületi mérlegéhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában